40 vuotta pioneerityötä Thaimaassa, Herran ja veteraanien innoittamana

Nihkeän hiostava iltapäivä Koratin miljoonakaupungissa Itä-Thaimaassa vuonna 1989 oli jo pitkällä, kun päiväämme tuli lisää kuumuutta ja sydämen tykytystä neljän miehen aseistautuneen ryhmän astellessa olohuoneeseemme. Yksi sotilaista ojensi meille lapun, joka oli evankelioiva lentolehtinen. Sotilaan huulilta tuli toteamus: ” Te jaatte näitä lentolehtisiä” Myöntävän vastauksen jälkeen keskustelin asemiesten kanssa, tartuin puhelimeen hämmentyneenä ja soitin appiukolleni Raul Laineelle: ” Mitä me nyt tehdään?”

 

 

Yllä oleva lyhyt katkelma oli ehkä yksi jännittävimmistä hetkistä Elizabeth ja Yrjö Pajusen ollessa lähetystyössä Thaimaassa. He ovat olleet 40vuotta eturintamassa julistamassa evankeliumin hyvää uutista. Esikuvina ovat olleet pioneerit, kuten Verner Raassina, Lilja ja Raul Laine jne. Vanhan sukupolven tekniikka oli mennä uusille alueille, maksoi mitä maksoi ja julistaa itävää Sanaa ja istuttaa seurakuntia. Palataan nyt takaisin tilanteeseen, jolla tämän jutun aloitimme.

Täydessä taisteluvarustuksessa olevat sotilaat kertoivat tulevansa etulinjasta Laosin rajalta. He olivat jostain saaneet lentolehtisen mukaansa. Keskellä taisteluita he lukivat evankelioivaa lehtistä moneen kertaan. Heillä syntyi päätös, että jos me tästä selviämme hengissä, niin annamme itsemme Herralle. Tämä on syy, miksi he tulivat. Lähetyspioneeri Raul Laine tuli pian paikalle todeten tilanteen vakavuuden. Hän johdatti neljä etsivää sotilasta Herran löytämisen riemuun ja enkelit saivat jälleen syyn iloita.

 

 

Olimme jälleen liikkeellä lentolehtisten kanssa. Tarkoituksena oli tavoittaa armeijan väkeä. Olimme päässeet aiemmin vapaasti asuntoalueelle, mutta nyt meidät pysäytettiin portilla. Emme saaneet lupaa edetä. Olin hämmentynyt tilanteesta ja aloin selvittää tilannetta portille tulleelle upseerille. Kerroin hänelle, että Jumala haluaa käyttää häntä sotilaiden tavoittamiseen evankeliumilla. Upseeri hymähti ja totesi ” Jos näin on, niin olkaa hyvä”. Saimme jakaa rauhassa satoja lentolehtisiä, itävää evankeliumin siementä alueella.

Seuraavalla viikolla aamukokouksessa kerroin seurakunnan taloudellisista tarpeista mm. siitä, että tarvitsisimme oman sähkömittarin tiloihimme. Tilaisuuteen tullut eräs upseeri nousi ylös, kaivoi lompakkonsa esille ja kysyi: ”Paljonko mittari maksaa?” Tilaisuuden jälkeen hän kertoi löytäneensä maasta värikkään lentolehtisen ja oli hyvin vaikutettu lukemastaan. Hänellä oli ollut krooninen maksatulehdus, josta hän oli nyt parantunut kaiken hyvän kokemisen jälkeen. Hän avasi kotinsa kotikokouksille.

Bangkokissa saimme aloittaa uuden työn. Saimme kuulla uskovilta ystäviltä vakavasti sairastuneesta nuoresta neitosesta sairaalassa. Hän oli hyvin huonossa kunnossa. Uskovat kävivät häntä säännöllisesti katsomassa. Näiden vierailujen ansiosta hän alkoi silmin nähden toipua. Tultuaan parempaan kuntoon hän halusi tulla seurakuntaan uskovien yhteyteen. Hän sai kokea parantumisen ihmeen ja saimme kastaa hänet ja liittää hänet seurakuntaan.
Kaikki edellä tapahtuneet hyvät asiat ovat pioneerityössä tapahtuneita ihmeitä uusien seurakuntien istuttamisessa. Meidän näkymme on sama, jonka edesmenneet pioneerit olivat siirtäneet meihin. Raul Laineen vetoomus kuuluu korvissamme, että menisimme niille alueille, joilla Herramme nimeä ei ole vielä mainittu. Menkää ja istuttakaa uusia seurakuntia!!

Tätä työtä olemme perheenä pyrkineet toteuttamaan 40vuoden ajan ja siihen haluamme Sinut kutsua mukaan, koska tuli palaa sydämissämme mennä eteenpäin. 

Haluamme lähteä kutsumuksemme maahan jHs. tammikuussa 2020. Pyydämme sinua rukoilemaan puolestamme ja jos koet halua tukea meitä taloudellisesti, niin voit tehdä sen lahjoittamalla tilille: H:gin Siion-seurakunta FI54 2065 1800 1264 80 ja viite 3049.

Terveisin Pajuset