Lähetystyö thaimaassa

Aika keskeisellä paikalla Kaakkois-Aasiassa löytyy monen turistin suosittu kohdemaa matkalleen nykypäivänä. Se on Thaimaa, joka tarjoaa lämmintä säätä läpi vuoden, loputtomia hiekkarantoja, maukkaalla tavalla maustettuja ja myös tulisiakin ruokia ja hymyileviä ihmisiä. Maa onkin saanut nimen "Hymyjen Maa" runsaitten hymyjen takia. Moni ei kuitenkaan tiedä kolikon varjo puolta asiasta. Hymyä kyllä riittää turisteille, jotka tuovat tuloja maahan ja mahdollisuutta tutustua muuhun maailmaanulkomaalaisen ystävyyden kautta. Mutta entäs sitten, jos toiveet turistin avusta ja ystävyydestä ei toteudukaan, niinkuin oli odotuksissa?

Kaipuu myös thailaisen sydämessä, niinkuin muittenkin maalaistenkin sydämissä, on löytää onnea ja vaurastumista. Niinpä toivo syttyy, että jospa turisti voisi tuoda näitä asioita, joita hän ei ole vielä löytänyt sydämensä kaipuun vastaukseksi. Tämä maa, jossa on kristittyjä vain noin 1%, on maalman buddhalaisin maa. Temppeleitä on joka puolella ja ihmiset vievät niihin almuja, saadakseen syntinsä anteeksi. Syntitaakka painaa sydämessä, niinkuin ihmisissä ympäri maailmaa. Buddhalaisuus ei opeta Jumalan olemassa oloa, vaan ihmisen on itse löydettävä pelastuksen tie itselleen, hyvillä teoilla. Kuitenkin ihminen ei pysty olemaan tarpeeksi hyvä ja jää epäilemään pääsyänsä taivaaseen tulevassa ajassa.

Lähetystyöntekijöinä Suomesta, olemme kertomassa kristittyjen ilosanomaa! Ihmisen ei tarvitse enään itse raivata tietänsä taivaaseen! Jeesus Kristus, Jumalan poika, on tullut meidät pelastamaan synneistämme ja viemään meidät perille taivaaseen! Raamattu kertoo, että Jeesus on tie, totuus ja elämä. Emme pääse taivaan Isä luokse mitään kautta kuin vaan Hänen poikansa, Jeesuksen kautta, uskomalla että Hän kuoli ristillä syntejemme puolesta, antaa ne anteeksi ja on meidän opas taivaaseen. Hän nousi kuolleista ja avasi tien taivaaseen. Syntymällä uudestaan Jumalan lapsiksi uskon kautta, me olemme taivas kelpoisia.

Toimimme kerrostalon vuokratussa tilavassa kokoussalissa Bangkokin keskustassa. Seurakunta on syntynyt julistettua tätä ilosanomaa. Olemme jo monelle uskoontulleelle thaimaalaiselle saatu järjestää kastetilaisuus. Kun thailainen tulee uskoon, hän hylkää epäjumalat elämästään ja ottaa vastaan elävän Jumalan Herraksensa, asumaan sydämeensä. Hän hylkää myös syntinsä ja lupautuu elämään Jeesuksen opetuslapsena, kulkien Jeesuksen ja Raamatun neuvojen mukaisesti. Hän osoittaa sen menemällä upotuskasteelle.

Eräs nuori 22-vuotias thailainen nainen oli hiljattain kasteella seurakunnassamme, kun hän oli tehnyt elämässään uskon ratkaisun ja päättänyt näin seurata Jeesusta ja Raamatun opetusta. Saimme järjestää kahdelle henkilölle kerrostalon uima-altaassa kastetilaisuuden, jossa tämä nainen, Suphada Phoomila, oli yksi näistä kastettavista. Hän on tullut uskoon noin 2 vuotta sitten, kun seurakuntalaisemme vierailivat häntä sairaana ollessa sairaalassa. Hänellä oli vakava allergia tauti, kutsuttuna SLE tauti. Kun hänen kuntonsa aina vaan heikkeni, hän joutui teho-osastolle ja lääkäri antoi hänelle enään 50% mahdollisuuden elää. Hänen äitinsä joutui jo kirjoittamaan lääkärille luvan lopettaa teho-hoito, jos tilanne paheni. Uskovat ystävät eivät kuitenkaan antaneet periksi.

Kun hänen buddhalaiset sukulaiset olivat häntä vierailleet, nämä olivat laittaneet hänen päänsä päälle epäjumalia, toivossa, että Suphada paranisi. Mitään parantumista ei tapahtunut näitten johdosta. Mutta, kun hänen kristityt ystävät rukoilivat, Suphada alkoi heti parantumaan. Hän lihoi luuranko tilastaan ja alkoi kävelemään, jota hän ei enään pystynyt tekemään. Samanaikaisesti, hän kuuli näiltä kristityiltä ystäviltä kerrottavan Jeesuksesta ja otti Jeesuksen vastaan Pelastajakseen. Hän halusi tehdä parannuksen synneistään, myös avoliitto synnistä, jossa hän oli elänyt. Hän koki täydellisen muutoksen, niin sielussaan, mielessään kuin ruumiissakin! Hän parani täysin ja tässä kuussa hän on myös 

rukoillut äitinsä puolesta,äitien päivän juhlassa seurakunnassamme, ja äitinsä on myös parantunut taudistaan! Hän on niin suuresti kiitollinen uuden ja iänkaikkisen elämän Herralle, Jeesukselle Kristukselle, ettei koskaan halua luopua hänen Herrastaan ja Parantajastaan, Hänestä, joka on ollut niin hyvä hänelle. Näillä sanoilla hän on kuvaillut hänen uskoansa.

Tätä saa aikaan Jeesus Kristus ja Hänen ilosanomansa! Tätä sanomaa olemme lähteneet perheenä viemään myös Thaimaahan ja sanoisimme, että tämä on se tehtävä, jota Jumala haluasi meidän jokasien tekevän, tuoden toivoa, parantumista, uutta elämää ja iänkaikkista elämää koko maailmalle! Kiitämme, kun tuette tätä työtä.

Yrjö, Elizabeth ja Roderik Pajunen Thaimaassa

 

Thaimaan työn yhteyshenkilö on Hannu Hietanen, puh. 045-6790270