lähetystyö keniassa


Evankelioimistyö ja koulutus

Siion seurakunnan lähetystyö alkoi Keniassa vuonna 1977, jolloin työ saatiin rekisteröityä nimellä Zion Harvest Mission Kenya. Ensimmäiset seurakunnat syntyivät Kuria ja Luo -heimojen keskuuteen. Pienestä alusta on kasvanut maanlaajuinen työ, lähetyksen piiriin kuuluu 70 seurakuntaa, joista vastuun kantavat kansalliset pastorit. Kenian seurakunnat ovat itsekannattavia eivätkä saa Suomesta vakinaista tukea.

Siion seurakunta tukee edelleen taloudellisesti Kenian työtä, josta osa kannatuksesta tukee pastoriperheiden lasten koulutukseen.

Nykyinen Zion Harvest Mission piispana toimii Nickolas Oloo
Siion seurakunnan tuki kohdistuu viiteen eri kohteeseen.

1. Saarnaajien koulutus. Vain harvalla työntekijällä on aiemmin ollut mahdollisuus päästä opiskelemaan raamattukouluun. Nykyisin jopa kymmenet työntekijät ovat voineet osallistua helluntaipohjaiseen 1-4 vuotta kestävään koulutukseen raamattukouluissa.

2. Seurakunnan tuen avulla kiertää yksi evankelioimistiimi, joka järjestää yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa evankelioimiskokouksia.

3. Ristiretki -kokoussarjat vuosittain, joiden tuloksena on voitettu satoja sieluja Kristukselle.

5. Lähetyksen keskustoimistoa tuetaan Kisumussa.

6. Orpotyö Furaha on uusin työmuoto, jonka avulla orvoiksi jääneille lapsille annetaan mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä maksamalla heidän koulumaksujaan. Kisumussa on avattu myös alkeiskoulu täysorvoille. Orvot on sijoitettu joko sukulaisten tai seurakuntien jäsenten perheisiin, jotka huolehtivat heidän ulkoisista tarpeistaan mahdollisuuksien mukaan. Avustuksen piirissä on n. 100 orpoa.

 

Uutiskirjeen saa ilmoittamalla joko katu- tai sähköpostiosoitteen Furaha toimikunnan osoitteeseen: Furaha/Siionsrk Nordenskiöldink. 3a 00250 Helsinki

FURAHA ORPOTYÖ

FURAHA on swahilia ja suomeksi merkitsee iloa. Furaha-toimikunta on seurakunnan alaisuudessa toimiva ryhmä, jonka tavoite, tarkoitus ja ilo on edistää ja tukea Kenian Yalassa sijaitsevan Rianna's Furaha Children home:n toimintaa. Lastenkodin johto ja organisaatio on Keniassa ja se on osa Zion Harvest Missionin toimintaa. Tuolla lähetysjärjestöllä on myös oma organisaatio, joka tukee kotona tai sukulaisten luona asuvia köyhiä lapsia.


LASTENKOTI

Rianna's Furaha Children home vietti 10-vuotisjuhliaan syyskuussa 2015. Lastenkoti perustettiin aids-orvoille lapsille, joita vähitellen oli tullut pastori James Aweyon ja hänen opettajavaimonsa Eunicen hoiviin enemmän kuin heidän kotiinsa mahtui. Nykyään lastenkotia johtavat Patrick ja Lilian Aweyo ja kokonaishenkilökuntamäärä on 17. Henkilöstö tekee hyvää yhteistyötä paikallisten sosiaaliviranomaisten kanssa.
Lastenkodin rakennushankkeen rahoitti englantilainen pariskunta, joiden Rianna-tyttö kuoli tapaturmaisesti puun kaaduttua tytön päälle. Yhä edelleen englantilainen lähetysjärjestö on mukana tukemassa osaltaan lastenkodin kuluissa. Kaikki Kenian lastenkodit ovat yksityisten järjestöjen ylläpitämiä eivätkä saa valtiolta tukea.
Rianna's Furaha lastenkoti tarjoaa kodin 42:lle orvolle tai puoliorvolle köyhälle lapselle ja nuorelle, joilla ei ole mahdollisuutta asua sukulaisten luona. Lastenkodissa lapset saavat hyvän ja turvallisen perushoidon, kristilliseen arvopohjaan perustuvan kasvatuksen sekä koulutuksen. Kaikki ala-asteikäiset lapset käyvät lastenkodin tontilla sijaitsevaa omaa Furaha Seed Academyn koulua. Koulun taso on erinomainen ja niinpä he pyrkiessään ovat päässeet jatkamaan yksityisiin ns. Secondary -asteen kouluihin. Secondary - koulut ovat yleensä sisäoppilaitoksia ja kustannukset ovat vuosittain n.600€/ lapsi. Neljävuotisen Secondaryn jälkeen nuoret pyrkivät ammattiopintoihin collegeen tai yliopistoon.


KUMMIT

Furaha-toimikunta on välittänyt nimikkokummilapsia halukkaille kummeille. Moni kummi on jo kymmenen vuoden ajan kulkenut näiden lasten rinnalla ja mahdollistanut taloudellisesti lasten hyvän arjen. Kummimaksu on 25€/kk. Tällä hetkellä Furahan kautta on 24 kummia. Kummitoiminta on lastenkodin elinehto. Kiitos jokaiselle kummille!
Lastenkodin tarpeet v.2016-2017
Koulutustuki
Lastenkodin lasten alakoulun jälkeiset opinnot ovat täysin riippuvaisia ulkopuolisesta tuesta. 21 lasta käyvät tällä hetkellä Secondarya, joten taloudelliset haasteet ovat suuret.

KAIVO

Olemme käynnistäneet kaivoprojektin porakaivon saamiseksi lastenkodin tontille. Kuivana aikana sadevesisäiliöihin kerätty vesi ei riitä eikä myöskään kunnan vesijohdoista tule vettä kuin satunnaisesti. Oma kaivo lisäisi myös omavaraisuutta, sillä veden myynti toisi kipeästi tarvittavia tuloja lastenkodille.
Mikäli kiinnostuit kummityöstä tai Furaha-toimikunnasta, ota yhteyttä!

Sinulle kummilapsi?

Haluaisitko sinä tarjota turvallisen kodin, mahdollisuuden koulutukseen ja huolenpidon orvolle lapselle? Jos tahdot oman kummilapsen, niin ota yhteyttä suoraan kummityön Furaha toimikunnan puheenjohtajaan.

Susanna Westerholm, 

050 37557214