Sana päivääsi

Erno Manni | 14.4.2020 10.15

Uusi Testamentti tekee selväksi, että meidän tulee tehdä jotakin hyväksyäksemme tämän Jumalan tarjoaman lahjan. Se on uskon teko. Johannes kirjoittaa että ‘Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän’ (Joh. 3:16).

Uskominen sisältää uskon teon, perustuen siihen kaikkeen mitä tiedämme Jeesuksesta. Se ei ole sokeaa uskoa. Se on luottamista Henkilöön. Siinä on jotain samaa kuin siinä, kun morsian ja sulhanen ottavat uskon askeleen hääpäivänään sanoessaan ’tahdon’.

Ihmiset ottavat tämän uskon askeleen hyvin monin eri tavoin, mutta haluan kertoa yhden tavan, jolla voit ottaa tuon uskon askeleen nyt heti. Se voidaan tiivistää kolmeen yksinkertaiseen sanaan:


Anteeksi’
Sinun täytyy pyytää Jumalaa antamaan sinulle anteeksi kaikki, mitä olet tehnyt väärin, ja luopua kaikesta, minkä tiedät olevan väärin elämässäsi. Tämä on sitä mitä Raamattu kutsuu ’katumukseksi.’

‘Kiitos’
Uskomme, että Jeesus kuoli ristillä puolestamme. Sinun tulee kiittää häntä siitä, että hän kuoli puolestasi, ja siitä, että hän tarjoaa sinulle lahjaksi anteeksiannon, vapauden ja hänen Henkensä.

‘Pyydän’
Jumala ei koskaan pakota meitä ottamaan häntä elämäämme. Sinun tulee hyväksyä hänen lahjansa, ja pyytää häntä tulemaan ja elämään sinussa Henkensä kautta.

Jos haluat saada suhteen Jumalan kanssa ja olet valmis sanomaan nämä kolme asiaa, niin tässä on hyvin yksinkertainen rukous, jonka voit rukoilla, ja se on alku tuolle suhteelle:

Herra Jeesus Kristus,
Olen pahoillani asioista, jotka olen tehnyt väärin elämässäni (käytä hetki pyytääksesi anteeksiantoa niihin erityisiin asioihin, jotka sinulla on tunnollasi). Pyydän, anna minulle anteeksi. Käännyn nyt pois kaikesta, minkä tiedän olevan väärää.

Kiitos, että kuolit puolestani ristillä, jotta voisin saada anteeksi ja päästä vapaaksi.

Kiitos, että tarjoat minulle anteeksiantoa ja Henkesi lahjaa. Minä otan nyt vastaan tuon lahjan.

Pyydän, tule elämääni Pyhän Henkesi kautta, ja ole kanssani ikuisesti.