Sana päivääsi

Erno Manni | 6.4.2020 7.45

SINÄ SAAT VOIMAN

Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva. 14 Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta. 15 Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa. 16 Vielä vähän aikaa, ettekä te näe minua, taas vähän aikaa, ja te näette minut jälleen.

Joh 16: 13

Miten voin tunnistaa milloin Pyhä Henki toimii tai on läsnä?

Pyhän Hengen tunnistaminen on välttämätöntä. Pyhän Hengen toiminnalle on tunnusomaista se, että Henki korottaa aina Jeesusta Kristusta. Pyhä Henki tunnustaa ja korottaa Jeesusta sellaisena kuin me löydämme hänet Raamatun sivuilta.

Pyhä Henki vaikuttaa läsnäolollaan joko synnin- tai rauhan tuntoa,

Synnintunto tulee niille, joiden elämässä on ratkaisematonta syntiongelmaa, kuten se, etteivät he ole alkuunkaan vielä antaneet elämäänsä Herran hallintaan. Pyhä Henki myös varoittaa uskovaa kiusauksen keskellä ja vahvistaa häntä vastustamaan syntiä.

Toisaalta Pyhä Henki on Jumalan rauhan Henki, joka tuo meille rauhan ja vapauden kun elämme oikeassa suhteessa Jumalaan. Jumalan Henki luo läsnäolollaan rauhaa ja hyvää järjestystä. Missä Pyhä Henki saa hallita siellä ilmenee rauha ja vapaus. Ihmisillä on tilaa hengittää ja elää aidosti.

Pyhä Henki lohduttaa tuoden lohdutuksen ja levon ihmiselle joka elää vaikeuksissa tai haasteissa.

Monta kertaa Jeesuskin kysyi mitä sinä tahdot minun tekevän sinulle? Matt 20:32

Antaa rauhan sydämeen ja mieleen. Tällä tavalla tuo Jumalan maailman lähelle ihmistä. Jumalan maailma on rauhan ja levon maailma. Pyhä Henki kertoo meille totuuden, johtaa totuuden tuntemiseen. Hän kertoo sen mitä näkee Isän tekevän ja puhuvan

Jumalan sanat meille on lohdutuksen sanoja, Jumalan sanat osoittavat meille rauhan ja levon.

Aito Pyhän Hengen toiminta tuo uskonelämän keskipisteeseen Jeesuksen Kristuksen. .

Pyhän Hengen vaikutus ilmenee siis aina Kristuskeskeisyytenä, ei synti- menestys- tai minkään muunkaan asian keskeisyytenä. Pyhä Henki on kaikessa sitoutunut kirjoitettuun Jumalan sanaan. Hän ei ole koskaan kyseenalaistamassa Jumalan sanan totuutta.

Pyhä Henki antaa voiman

Voima on jotain mistä me helluntailaiset olemme aina tykänneet puhua. Hengen voima on se mitä me etsimme ja tavoittelemme Jeesus lupaa APT 1:8 voiman.Voima mihin?

Mitä aikaisemmin sanoin, että Henki johtaa Jeesus keskeiseen elämään. Mitä voidaan tarkoittaa voiman tulemisella meihin?

Mielestäni tälle jakeelle on löydettävissä hyvink konkreettinen selitys käyttäytymisessä ja suhtautumisessa ihmisiin. On nimittäin huomattavia eroja siinä, miten ihmiset elävät ja käyttäytyvät. Jotkut ovat sympaattisia, toiset ovat enemmän itsekeskeisiä ja itsekkäitä. Toiset ovat auttavaisia ja ystävällisiä, kun taas toisten kanssa on hankala olla tekemisissä.

Mutta on yksi asia, joka koskee kaikkia, jos haluaa elää niin kuin Raamattu meitä opettaa. Jos olemme rehellisiä, pätee ainakin yksi asia meidän kaikkien kohdalla: "En pysty olemaan hyvä kaikille, en ainakaan aina. En pysty elämään niin, että rakkaus johtaa aina ajatuksiani ja tekojani".

Tähän meillä on kuitenkin luvattu voima ja apu taivaasta. Sillä kun Pyhä Henki tulee sinuun, sinä saat voiman elää Jumalan tahtomalla tavalla