Sana päivääsi

Erno Manni | 4.4.2020 9.35

EF 5:1-2
"Olkaa siis Jumalan seuraajia, niinkuin rakkaat lapset, ja vaeltakaa rakkaudessa, niinkuin Kristuskin rakasti teitä ja antoi itsensä meidän edestämme lahjaksi ja uhriksi, Jumalalle "suloiseksi tuoksuksi".

Pyhä Henki on antanut näissä sanoissa meille jälleen kristillisen uskomme ydinsanat. Tässä on evankeliumin keskus. Emme koskaan ihmisinä tule kuulemaan sen tärkeämpää ja parempaa meitä koskevaa uutista kuin se, mitä tässä on sanottu. Voihan olla, että olemme kuulleet tämän uutisen niin monta kertaa, että se on kadottanut uutuuden viehätyksensä.

Oli miten oli, tässä uutisessa on ainoa pelastumisemme toivo.
Totisesti Kristus on rakastanut meitä ja antanut meidän tähtemme itsensä.
Siksi olemme nyt Jumalalle suloisesti tuoksuva uhri, kelpaamme hänelle ja olemme autuaita.

Jokainen kristitty kuulee näissä yksinkertaisissa sanoissa Jumalan todellisimman äänen koko ihmiskunnalle. Totisesti Jeesus tuli ihmiseksi antaakseen "henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta" (Mark 10:45).
Joka kerta mennessämme ehtoollispöytään kuulemme Jeesuksen sanovat meille: "Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne" (Luuk 22:19; 1 Kor 11:24). "Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta" (Joh 6:51, KR 38).

Myönteiseksi käyttäytymisen malliksi Paavali on asettanut :
toden puhumisen (Ef 4:2),
riitojen sopimisen (4:26),
työn rehellisen tekemisen (4:28),
hyödylliset puheet (4:29) sekä
ystävällisyyden, lempeyden ja anteeksiantavan mielen (4:32).
Nyt hän asettaa esikuvaksi jopa Jumalankin (5:1).
Rakkauden tulee ohjata elämäämme (5:2).

Ongelmien ongelmana on kuitenkin se, mistä uskova saa voiman hyvää elämään. Lähimmäisen rakkauden lähtökohtana ei ole ihmisen oman sydämen rakkaus. Jos sitä vaadimme omasta sydämestämme, me uuvumme. "Hän on ensin rakastanut meitä" (1 Joh 4:19).
"Onhan Kristuskin rakastanut meitä ja antanut meidän tähtemme itsensä" (5:2).

Meidän on sallittava Kristuksen ensin rakastaa meitä. Jos otamme vastaan Jumalan totuudellisena sanana tämän Kristuksen rakkauden, kenties vähitellen se sulattaa jotain sydämemme ympärillä.Rakkaus saa meidät tekemään hyvää toisillemme.