Sana päivääsi

Erno Manni | 31.3.2020 6.35

AJALLAAN

 

"Kaikella on aika ja kausi jokaiselle taivaan toiminnalle: syntymäaika ja kuoleman aika, aika kasvaa ja aika katoamiseen, aika tappaa ja aika parantaa, aika kaataa ja aika rakentaa, aika itkeä ja aika nauraa, aika surra ja aika tanssia, aika hajottaa kiviä ja aikaa kerätä ne, aika omaksua ja aika pidättäytyä, aika etsiä ja aikaa luopua, aika pitää ja aika heittää, aika repiä ja aika korjata, aika olla hiljainen ja aika puhua, aika rakastaa ja aikaa vihata, aika sota ja aika rauhan. Hän on tehnyt kaiken kauniin ajastaan. "

Saarnaaja 3: 1-8, 11:

 

Oletko pohtinut mikä on Jumalan aika sinun elämässäsi?

 

Ihmisiä on kautta aikojen mietittyttänyt tulevaisuus. Mitä erilaisimmin keinoin on yritetty selvittää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Aikojen alusta ihmiskunta on etsinyt vastausta tulevaan ennustajien sanoista, tietäjähengiltä ja tulkitsemalla mitä erilaisimpia enteitä. Paljon on nähty vaivaa vain siksi, että nähtäisiin aavistus eteenpäin, vaikka aika tuo kyllä kaiken tullessaan.

 

Mutta ovat ihmiset toki jotain jo oppineetkin. Tiedämme tarkasti, milloin aurinko nousee ja laskee, sekä melko suurella varmuudella tiedämme jo tänään seuraavan päivän sään. Mutta edelleenkään emme tunne henkilökohtaista tulevaisuuttamme varmuudella edes yhtä sekuntia eteenpäin. Otsikkomme sana 'ajallaan' onkin äärimmäisen vaikea elää todeksi. Me, kun tahtoisimme kaiken jo nyt tai vähintään tietää edes milloin. Jos joku vastaa kysymykseen 'ajallaan', kysytään häneltä milloin?

 

Jumala tahtoo antaa meille on kyvyn aistia ajoitus ja synnyttää luottamusta siihen, että Hän toimii ajallaan.

 

Ajanhallinta keskittyy käyttämään käytettävissä olevaa aikaa tehokkaasti, kuinka tehdä olennaisilta osin oikeita asioita oikeaan aikaan. Varmasti jokaisen meistä haluaa hallita aikamme.

 

Salomo huomaa, että "on aika kaikelle". Ei ole mitään "taivaan alla".

Jokaisella elämänalueellamme, aika on keskeinen. Huomaa, että Salomo ei sano, että kaikkeen on aikaa. Kaikkea ei voida tehdä, mutta kaikki, mitä on tehtävä, voidaan tehdä oikeaan aikaan.

 

Jumalan omina me etsimme oikeita aikoja koskettaa. On tarpeen oppia tunnistamaan se ajanjakso jossa sinä elät elämässäsi.