Sana päivääsi

Erno Manni | 28.3.2020 8.10

ELÄ LÄHELLÄ

Kun Jeesus näki hänen itkevän ja hänen kanssaan tulleiden juutalaisten itkevän, joutui hän hengessään syvän liikutuksen valtaan ja vapisi; ja hän sanoi: "Mihin te panitte hänet?" He sanoivat hänelle: "Herra, tule ja katso".Ja Jeesus itki. Niin juutalaiset sanoivat: "Katso, kuinka rakas hän oli hänelle!"Mutta muutamat heistä sanoivat: "Eikö hän, joka avasi sokean silmät, olisi voinut tehdä sitäkin, ettei tämä olisi kuollut?"

Johannes 11:33-37

 

Tämä kuvaus antaa vain välähdyksen Hänen tunteistaan, mutta tarjoaa puitteet ymmärtää, kuinka tuntea ja kokea myötätuntoa.

Jeesus ei kiistänyt tunteitaan, Hän näytti ne. Hän oli ”syvästi liikuttunut hengessään ja levoton”. Jotain tapahtui syvästi Hänen sisällään ja Hän tunnisti sen. Jeesus tiesi, että ihminen kokee ja tuntee, samoin kuin Jumala kokee ja tuntee.

Tunteet voi näyttää aivan kuten Jeesuskin näytti. "Jeesus itki." Tämä Raamatun lyhyin jae puhuu paljon Jeesuksesta. Jeesus paljasti surunsa ja tuskansa niille, jotka surivat Lasaruksen kuolemaa. Monissa kulttuureissa miehet on opetettu olemaan ilmaisematta tunteita. Perheissä voi olla lausumattomia sääntöjä siitä, kuinka tunteita voidaan ilmaista tai ei voida ilmaista.

Me voimme oppia näyttämään tunteemme ja ilmaisemaan myötätuntoa. Joskus tämä on julkista, kuten Jeesus osoitti, joskus taas yksinäisyydessä läheiselle ystävälle tai yksinkertaisesti Jumalalle. Opetellaan ilmaisemaan tunteitamme, ei tukahduteta niitä.

Jeesus tunnisti tunteensa ja hän ei pelännyt paljastaa niitä kaikille. Mutta Hänne surunsa ei hallinnut häntä! Hän jatkoi työtä, jonka hän oli kutsuttu tekemään, nostaen Lasaruksen kuolleista.

Tänäkin päivänä Jeesus tuntee ja kokee. Hän ymmärtää mitä on olla ihminen, mitä on surra ja iloita. Hän ei jätä ketään yksin vaan on rinnalla. Meidät uskovat on kutsuttu jatkamaan Hänen esimerkkiään. Elämään rinnalla, yhdessä, toisia tukien elämän lävitse. Pidetään huolta toisistamme