Sana päivääsi

Hannu Hietanen | 27.3.2020 16.15

RAKKAUTTA RAUNIOILLA

Hän itkee katkerasti, kyyneleet poskillaan. Minun sisukseni kuohuvat, sydämeni vääntyy rinnassani. Hän pani minun hampaani jauhamaan soraa, painoi minut tuhkaan. Pudonnut on päästämme kruunu….

Edellä olevat synkät ajatukset löytyvät Valitusvirsistä. Löydät virret Jeremian ja Hesekielin kirjojen välistä. Kaikki kaunis ja turvallinen elämämeno oli hetkessä lyöty pirstaleiksi ja jäljelle jäivät katkerat kyyneleet ja raastavat kysymykset: Miksi, why ja warum. Hetki sitten kaikki oli kohdallaan. Aamupäivällä suunniteltiin lentoja sinne ja tuonne ja iltapäivällä kaikki muuttui. Eteemme avautui mitalin toinen puoli. Seesteinen ja kirkas taivas meni pilveen.

Olen monasti pysähtynyt ihailemaan harmaiden pilvien kauneutta. Suuret harmaat pilvimassat pitävätkin sisällään harmaan eri sävyjä. Kaiken kruunaa auringon tuoma valoisa hohde joka antaa kauniit raamit harmaille sävyille. Valitusvirret olisi todella synkkä yksinpuhelu ilman Jumalan armon mukaantuloa.

Herran armoa on, ettemme ole aivan hävinneet, sillä Hänen laupeutensa ei ole loppunut: se on joka aamu uusi ja suuri on Hänen uskollisuutensa. Hyvä on Herra häntä odottaville, sille sielulle joka Häntä etsii. Hyvä on hiljaisuudessa toivoa Herran apua”. (Valit 3:22-23, 25-26)

Hyvä ystävä! on tullut hetki kääntyä rakastavan ja armahtavan Jumalan puoleen. Jeesus Kristus, rakentajan poika haluaa asettaa kaiken kohdalleen Sinun kohdallasi. Hänellä on suuri nenäliina mukanaan johon saat elämäsi tuskan ja itkun purkaa. Ottakaa mukaanne sanoja ja palatkaa Herran tykö ja sanokaa Hänelle: Anna anteeksi kaikki rikokset, ota armoihisi…..(Hoos 14:3)