Sana päivääsi

Petteri Rantanen | 25.3.2020 8.50

MINUN ARMOSSANI ON SINULLE KYLLIN

Nämä sanat Paavali sai vastaukseksi rukoiltuaan Herraa päästämään hänet elämäänsä haitanneesta lihan ”pistimestä” tai saatanan enkelistä. Jeesuksen Kristuksen yliluonnollisten tapahtumien kautta tehtäväänsä kutsuma apostoli, jonka tehtäväkentäksi annettiin pakanoiden apostolina evankeliumin levittäminen pakanamaailmaan ja niihin muodostuvien seurakuntien kaitseminen, ei ollut suuresta tehtävästään ja nöyryydestään huolimatta vapaa, meidän tavoin, elämää haittaavasta epätäydellisyyden ja sairauden maailmasta.

Jumalan rakkaus sinua kohtaan on henkilökohtaista. Hän on luonut sinut ja kutsunut sinut seuraamaan Jeesusta hänen opetuslapsenaan. Jesajan kirjan 49. luvun 16 jae sanoo: ”Katso, kätteni hipiään olen minä sinut piirtänyt…”. Israelin kansaan oksastettuna saat omistaa tämän omaksesi. Kaikki valtias Jumala, joka on luonut koko maailmankaikkeuden, on piirtänyt nimesi käteensä ja sinä olet Hänen omansa. Jeesus sanoo, että päässäsi olevat hiuksetkin ovat luetut (Matt. 10:30) eikä mikään niistä putoa Hänen tietämättään.

Luota Jeesukseen, sillä Hän on Hyvä Paimen, joka ottaa väsyneen lampaan harteilleen ja kantaa hänet perille asti. Nimesi on Elämän kirjassa ja Jeesuksessa sinulla on iankaikkinen elämä. Siinä on elämän tarkoitus ja ilon täyttymys.

Miten Jumala perusteli armon riittävyyttä Paavalille? - ”….sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa”. Lause päättyy ratkaisevaan toteamukseen siitä, että missä kaikki inhimillinen päättyy ja väistyy, siitä alkavat Jumalan mahdollisuudet. Mitä heikommiksi ja avuttomammiksi me itsemme tunnemme, sitä enemmän Jumalan voima voi meissä vaikuttaa. Tämä olkoon lohduttavana viestinä mielissämme näinä poikkeuksellisina aikoina.