Suru hymyn takana

Roderik Pajunen | 8.2.2018 14.30

Thaimaa tunnetaan hymyjen maana. Silti hymyjen takana on surua, aivan kuten Sananlaskuissa sanotaan: Naurunkin pohjalla voi olla suru, ja kun ilo päättyy, murhe jää. (Sananlaskut 14:13) Thaimaalaisillakin on samanlaisia huolia kuin kaikilla muilla ihmisillä ympäri maailmaa. Thaimaan hengellinen maanperä on kovaa: kristittyjä on alle yksi prosentti kansasta, siitä huolimatta, että prostestanttiset kristityt ovat tehneet täällä lähetystyötä yli 150 vuotta. Vielä on  Thaimaassa paljon ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kuulleet Jeesuksesta. Jotkut eivät ole kuulleet edes Jeesus- nimeä ja se saattaa olla suomalaisille vaikea ymmärtää, sillä todennäköisesti kaikki suomalaiset ovat jossain vaiheessa kuulleet Jeesus- nimen.  Thaimaa on kuitenkin siitä hieno maa, että täällä on uskonnonvapaus, mikä ei aina ole itsestäänselvyys maailmalla.

Suurin uskonto Thaimaassa on buddhalaisuus. Peräti 93 % kansasta ovat buddhalaisia. Tähän on sekoittunut thaimaalaisten omat henkiuskonnot ja siksi joka paikassa näkyy uhrialttareita Buddhalle ja muille itämaalaisille jumalille. Synti on hyvin tuttu käsite buddhalaisille ja siten thaimaalaisille. Heidän käsityksen mukaan ihminen voi puhdistautua synnistä tekemällä hyviä tekoja, mutta kukaan ei osaa sanoa, että kuinka paljon niitä pitää tehdä, jotta voisi olla täysin puhdas. Se, Jeesuksen veri puhdistaa kaikki synnit, saatta olla buddhalaisen mahdoton käsittää. Tai ihmisen ylipäätänsä käsittää. Monien usko perustuu, ikävä kyllä myös länsimaissakin,  hyviin tekoihin. Vain Jeesuksen ristintyö voi pelastaa meidät ja siitä me haluamme kertoa ihmisille täällä Thaimaassa.

Jeesus rakastaa kaikkia. Ihmisen on vaikea ymmärtää , että on joku, joka rakastaa häntä rajattomasti. Meidän tehtävämme on kertoa tästä rakkaudesta muille. Rukoilkaamme, että saisimme kertoa Jeesuksen rakkaudesta mahdollisemman monelle thaimaalaiselle ja johdatta uskoon täällä.